Våronn og kjeing

Våren i år har så langt vært flott. Vi begynte kjeinga i slutten av mars, og om vanlig hadde vi lagt opp til å avslutte det meste av kejinga før våronna startet. Våren kom imidlertid uvanlig tidlig i år og vi var i gang ute på jordene allerede 2.april. Den 7.april var den siste hveten sådd, og etter en liten regnværsperiode ble det aller siste våronnarbeidet gjort den17.april. Dette er sjeldent tidlig.

I år har vi utvidet utvalget av vekster på jordet noe. Vi har nå satt ned ca 1,5 daa med jordskokk som vi håper kan være klart for salg i midten av september. Vi har hatt noen fårer med jordskokk tidligere og har opplevd stor interesse for det på bondens marked.

17. mars kom årets første kje til verden, 17. april var det totalt kommet 58 kje og vi kunne endelig sove godt om natta igjen. Kjeinga gikk også i år veldig bra, relativt lite problemer, selv om vi kanskje kunne tenkt oss noen fler fødte. Vi inseminerte 12 geiter i høst og 8 av disse gav oss seminavkom. Det er vi veldig godt fornøyde med. Fire bukkekje og ett geitekje har far fra Storbritannia, vi gleder oss til å følge ekstra godt med på deres utvikling.

Biene er også godt i gang med å bygge seg opp til sommersesongen. En snill vinter har ført til at kun én av 38 innvintrede kuber døde i vinter. En tidlig vår har i tillegg gitt rask og god utvikling i bikubene. Den første skattekassa er snart klar for å bli satt på. Dette lover godt for en god honninghøst.

I løpet av det siste året har vi blitt kjent med og inngått samarbeid med Petter Sekne som har startet opp ”Fra bonden til kokken AS” (www.frabondentilkokken.no). Gjennom denne bedriften håper vi å kunne levere varer til en del restauranter i hovedstaden. Første leveranse av honning er allerede sendt til Oslo.

Riktig god vår ønskes fra alle oss på Ulsrudbakken!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.