Litt av en sommer!

Plutselig er det august. Sommeren har vært lang, varm og god på Ulsrudbakken i år. Geitene har kost seg i solsteika, må vel være de eneste dyrene som ikke har søkt etter skygge i år. Vi på to føtter har også nytt sommersola, fått en ukes ferie og levd glade dager.

På jordene er det meste i havn, rekordtidlig! 13. august trøsket vi det siste kornet og med kjempeavling og god kvalitet er vi svært fornøyde. Vi har hatt en tørr sommer, men med litt vanning ble resultatet veldig bra. Det meste av kornet ligger nå på tørka og skal lagres der noen måneder før det blir kjørt til siloen. To grasslåtter har vi også tatt, blir været fint utover tar vi nok en liten 3.slått også. Poteter og jordskokk vokser og gror, vi er særlig spente på jordskokken som vi kan begynne å høste i slutten av september.

I slyngerommet er det nå siste innspurt før slynga kan vaskes og settes bort til neste år. Biene våre har utnyttet det fine været maksimalt og 1,4 tonn honning er nå hentet inn. Vi kommer til å levere noe til Honningcentralen, men selge mesteparten selv. Nytt av året på honningfronten er at vi nå også tapper i 700 g glass. Fine både som gave og til kjøkkenbordet hjemme. Denne uka får biene sukkerlake som erstatning for honningen vi har hentet inn. Sukret samler de i rammene sine og spiser av utover vinteren.

Geitene koser seg ute alle sammen. Bukkene går for seg selv på det kraftigste beitet, mens geitene med geitekjeene utnytter siste rest på det «gamle» beitet. Når man ser på menyen til disse dyrene er det ikke rart kjøttet smaker godt. Lauv, bark, granbar, kvist, brennesle, høymole, tistel, ja alt går ned. Nå skal de få kose seg på beitet noen uker til før de skal slippe unna det triste høstværet. Vi har allerede fått forhåndsbestilling på en god del av kjøttet, men det er fortsatt mulig å bestille hele eller halve kjeslakt. Ta kontakt med oss på tlf eller e-post.

I stabburet har vi nå startet jobben med å lage et lite utsalg hvor vi kan tilby produktene vi produserer her. Det blir en spennende jobb og vi håper å kunne lage et trivelig lite lokale. Høsten kommer fort, så vi får se hvor mye vi rekker før slaktesesongen er her.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.