Så er det nye året godt igang…

Godt med juletre!

Godt med juletre!

Det har vært en kald vinter så langt, men foreløpig har ikke graderstokken i fjøset vært mye under -10. Så med oppvarmet drikkevann og lun halmtalle ser geitene ut til å ha det bra. De store begynner å vokse i bredden allerede, etter at Ruben fikk full klaff på første forsøk. Han har nå flyttet inn i det nye bukkerommet sammen med Dag. Vi har regnet ut at vi vil få kjeing i påsketider og gleder oss stort til det. Smågeitene har sluppet unna bukken i år, og spiser og vokser som smågeiter skal. Vi har hatt litt problemer med håravfall og flassing på føttene til ei av smågeitene, og driver nå med grønnsåpevask hver kveld. Vi er usikre hva dette kan komme av, men håper på bedring etter en liten penicillinkur. I dag har alle geitene fått behandling mot utøy som lus og midd, i tilfelle det er det som er problemet. Vi bruker Coopersect som vi hadde god erfaring med fra i sommer. 

Kjøttet etter småbukkene gikk unna som planlagt. Vi har fått noen tilbakemeldinger og disse har vært positive, det gleder vi oss over. Vi har også fått veldig mye skryt av honningen. Honningsalget har gått veldig bra, så nå er det snart tomt på hylla i honningrommet. Ingenting er vel bedre enn det!  

Ute jobber Tåle med å hogge rent det store beite for skog, slik at vi forhåpentligvis kan få utbetalt SMIL-midler til høsten. Det er en langtekkelig jobb, men vi ser framgang hver helg. Irene og Solveig har stelt dyrene til hverdags, mens Tåle har vært på jobb. Nå er det Tåles tur til å ha litt permisjon, og Irene finner tilbake til jobben i Norsvin.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.