Våren er på vei!

Nå er det bare en måned til vi venter små minigeiter i fjøset. Gjett om vi gleder oss! Geitene begynner å bli gode å runde, og ligger mer og mer og slapper av. I helgen klipte i klauvene deres for å forebygge benproblemer. Geitene får nå fri tilgang på vitamin E, selen og biotin i tillegg til vanlig mineralblanding. Dette håper vi skal redusere tilfellet av «gummibein» på de nyfødte kjeene, noe vi opplevde mye av i fjor.

Fotproblemene vi hadde på ungdyra våre tidligere i vinter viste seg å være fotskabb. Midlet vi brukte mot utøy tok ikke knekken på skabb, så nå har vi brukt et nytt middel, Eprinex, med godt resultat. Ved beiteslipp vil vi sannere mot denne parasitten.

Nå ser det endlig ut til at våren er på god vei, med sol og mildvær. Så nå gleder vi oss bare til snøen er borte, smågeitene breker i fjøset og til vi kan begynne onna på jordene.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.