Canada-kje

De to første Canada-avkommene

De to første Canada-avkommene

Så er årets vakreste eventyr igang! I høst inseminerte vi noen geiter med sæd fra Canada som raselaget NorBoer i samarbeid med NSG importerte. To av geitene ble drektige som følge av insemineringen og 2. mars ble det første kullet født, med to spreke bukkekje. Vi håper bukkene vokser seg store og fine og vil sørge for å spre nye Boer-gener utover i landet. 

I tillegg til de inseminerte er det nå 18 store og tunge geit som har termin fra 20. mars og utover. 11 av disse er unggeiter, noe som gjør det litt ekstra spennende i forhold til behov for fødselshjelp. Vi har endelig fått ferdig fjøskontoret vårt, slik at vi nå har et trivelig rom å bruke under kjeinga. Det er Nordheims Gustav som er brukt som på alle de 18 geitene og vi er spente på årets avkom. 

Fjøskontor

Fjøskontor

 I høst og vinter har vi hatt problem med et par av geitene som har hatt sinkmangel. Det gir synkront hårtap og fortykket hud, ofte med infeksjoner. Vi fant ikke noe tilskudd som kunne redusere problemene, da det tydligvis ikke var nok med slatstein og mineraler i pulverform. Men nå har vi fåt tak i Zincosel bolus som vi legger i magen på geitene. Disse skal nå erstatte andre mineraltilskudd. Vi er veldig spente på om dette hjelper, og håper der er løsningen på problemene våre. 

Nå gleder vi oss til våren kommer både ute og inne i fjøset. Vi har begynt å planlegge alternativ husly for fjorårskjeene våre fram til beiteslipp, slik at vi kan utnytte fjøset fult til geit med kje i perioden framover.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.