Halvveis gjennom sommeren

Geiteflokk juni 2012 Nå beiter det 68 geiter rundt på gården her og gjør seg fete til høsten. Vårens kjeing gikk veldig bra, og vi har kost oss med å se de små vokse til. Bukkene vi fikk 2. mars som har Canadisk far er blitt 3,5 mnd gammel og skal straks avvendes. Resten av kjeene får gå sammen med mor noen uker til. Nå koser de seg på beite med kratt og gress, men som oss, ønsker de nok noen flere dager med sammenhengende sol. Vi venter på at været skal holde lenge nok til at vi kan høste litt vintermat, men sommeren lar vente på seg. I mellomtiden har vi kjøpt rundballpresse og -pakker på bruktmarkedet for å være mindre avhengig av leiepresse.  

Nyklekt kylling
Nyklekt kylling

Mye av forsommeren har gått med til å gjerde, og det kommer vi nok til å fortsette med ut over sommeren og i åren framover. Vi gjerder hovedsaklig med permanent strømgjerde. 3-4 tråder er billigste alternativ og tilstrekkelig til å holde geitene inne. Med 13 cm gjerdepåler i hjørnene skal det holde noen år også. Neste prosjekt ligger an til å være hønsegård, etter at tuppene har forsynt seg litt i groveste laget av blomstene til bestemor. Vi prøvde å øke hønsebesetningen i vår, men det viste seg å være vanskeligere enn antatt. 6 små kyllinger har det likevell blitt, og vi krysser fingrene for at mange av dem er høner. 

I juli skal vi til Herning i Danmark for å få med oss Landsskuet, nordeuropas største dyreutstilling. Der stilles det ut Boergeit og vi får anledning til å diskutere avl og dømming av dyr med de litt mer erfarne danskene. Det blir spennende! Innen den tid krysser vi fingrene for at vintermaten er berget.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.