Høst på Ulsrudbakken



Solveig og Tåle med Bjarne som sjekker brunst for oss

Solveig og Tåle med Bjarne som sjekker brunst

Sommeren har gått fort, og nå er mange av dyrene inne igjen for vinteren. I fjøset har vi startet med høstens inseminering. Etter at vi fikk fire flotte kje med Canadisk far i vår, fortsetter vi inseminering med importert sæd i år. Denne gangen kommer sæden fra Storbritannia. 6 geiter vil få de edle dråpene, og i tillegg skal vi inseminere 3 av geitene med sæd fra den første norske boerbukken som står til tapping på Staur seminstasjon.

Foruten inseminering er vi i gang med pløying på jordene. Innhøstinga gikk ganske bra, med grei avling, og av god kvalitet. Innhøstinga fra biene gav et middels godt resultat, vi fikk drøyt 30 kg pr bifolk. Kvaliteten ble god, og det meste er tappet opp og klart for salg.

Trøsking høst 2012

Trøsking

I sommer slaktet vi noen voksne geiter og har fått produsert både grillpølser ogspekepølser. De ble veldig gode, og vi har allerede solgt mye. Blant annet da vi sto på Bondens Marked på Hamar. Det var en hyggelig begivenhet for oss, hvor vi fikk solgt mye og vist oss fram litt på andre siden av Mjøsa. Vi regner med vi blir å finne på Bondens Marked senere også.

I år har vi nådd maks antall dyr vi kan ha i fjøset og har derfor solgt våre første livdyr. Geitene er populære, så det byr ikke på problemer, men Mattilsynet er effektive i å sette midlertidige stopper for salg over fylkesgrensa. Dette skaper ikke bare problemer for folk som vil starte opp med disse flotte dyrene, men også for avlsarbeidet på rasen. Med så få dyr er vi avhengige av å kunne utveksle gener over fylkesgrensene. Vi håper det på sikt vil bli lettere å kommunisere med dem, og krysser fingrene for at årets søknader snart blir godkjente.

De neste ukene blir det spennende å se hvordan det går med inseminering og parring. Vi krysser fingrene for gode resultater!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.