Full fart inn i det nye året!

Nå har vi allerede kommet godt igang med året 2013. Tiden flyr og det er ikke lenge før vi må begynne å forberede oss på våkennetter og kjeing. Det gleder vi oss til! I høst ble det inseminert 9 geiter med sæd fra Storbritannia og fra den første norske seminbukken. 4 av geitene ser ut til å ha tatt seg, så disse kjeingene blir nok litt ekstra spennende. Totalt har vi 24 drektige geiter i år, og 15 av disse har termin samme uka. Det blir noen intensive dager, men vi synes det er veldig greit å samle kjeingene slik at vi kan sette inn maks fokus når det står på. Vi kommer tilbake til hvordan det går etter hvert.

I løpet av sommeren og høsten fikk vi solgt en del livdyr til både nye og etablerte boergeitprodusenter. Det er veldig positivt at interessen for boergeita er økende. Flere produsenter gir fler dyr som letter avlsarbeidet, og ikke minst bidrar til å spre interessen for det gode kjøttet. Det har ikke vært noe problem å selge unna kjøttet i år heller, både helslakt, grillpølser og morrpølser ble raskt solgt unna. Da er det moro å drive på! Før utlevering av årets slakt fikk vi ordnet istand et rom på stabburet, slik at vi nå har et enkelt gårdsutsalg. Her selger vi honning året rundt og kjøtt når vi har på lager.

Inne hadde vi en hektisk førjulstid med utbygging og oppussing av stua i kårboligen hvor vi bor. Det blir liten tid til arbeid med huset i perioden vår til høst, så vi kastet oss ut i det i desember. Vi rakk og bli ferdig og kunne nyte romjula i «ny» stue.

Ute har vinteren gått rolig for seg. Også i år har det vært noen lange, kalde perioder på rundt -20 grader, som har bydd på litt utfordringer. I hovedfjøset har vi varme i drikkekarene og -rørene så der går det bra, men hos ungdyra og hønene ble det mye skifte av vann i fast form. Nå krysser vi fingrene for at de værste kuldeperiodene er over og begynner å glede oss til varmere dager, og etterhvert små minigeiter som hopper omkring på grønne beiter.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.