Småttiser er kommet, både to- og firbente

Bukk etter UK Prince

Bukk etter UK Prince

Fire nydelige kje hopper og spretter nå rundt i fjøset her. Noen av geitene vi inseminerte i høst hadde termin noen uker før resten av geitene. Resultatet av disse insemineringene ble tre kje etter seminbukken Mandela og ett stort bukkekje etter årets importsæd fra Storbritannia. Det blir spennende å se hvordan disse kjeene utvikler seg utover sommeren i forhold til de andre kjeene som ikke har fordelen av å ha noen nære utenlandske gener i seg. Neste fredag braker det løs med 16 terminer på syv dager. Vi gleder oss og er forberedt på noen lange dager.

På tur til fjøsstell

På tur til fjøsstell

Vi sjølingene har også fått smått. 12. februar fikk vi ei lita jente, Dorthe. Solveig er stolt storesøster og passer godt på lillesøstera si. Dorthe er daglig med i fjøset mens mor steller dyra, så geitelukta får hun nok inn med morsmelka. Solveig blir snart tre år, og vi ser hun har stor glede av de små minigeitene som har kommet i fjøset. Vi er glade for å kunne gi barna våre en oppvekst hvor omgang med dyr er essensielt.

Foruten kjeinga som så vidt har startet er det ikke mye som minner om vår her. Snøen ligger stabilt og temperaturene er fortsatt ned mot -20 på natta. Heldigvis varmer sola litt på dagen, men vi synes det er på tide at snøen smelter og isen på Mjøsa forsvinner. Det er ikke mye som minner oss om i fjor, hvor våronda var godt i gang på denne tiden og korne ble sådd i månedsskifte mars-april.  Men været kan vi ikke styre, så da får vi heller se det positive i at det ikke blir arbeidskonflikt mellom kjeing og vårond i år.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.