Her følger litt informasjon om hva du får når du kjøper helt eller halv slakt hos oss.

Når du bestiller kjeslakt skriver vi opp din bestilling og tar kontakt med deg når vi vet hvilken dato vi får slaktet tilbake fra slakteren. Det er i utgangspunktet den dagen du må hente slaktet hos oss, hvis ikke annet er avtalt. Vi slakter fra oktober til januar.

Du kan velge om du ønsker å få slaktet oppdelt, ha det helt eller kløvd i to. Oppdeling koster 5 kr pr kg. Se priser her.

Vi deler slik dere ønsker. Her er to forslag til deling

Til deg som foretrekker stekt kjøtt
Lår: Helt (til steik)
Bog: Helt (til grilling eller steik)
Rygg: Sadel
Side, slagside og mørbrad: I biter (til grytekjøtt)
Nakke og bryst: I biter (til grytekjøtt)

Til deg som foretrekker gryter og kokt kjøtt
Lår: I skiver
Bog: I skiver
Rygg: Sadel
Side, slagside og mørbrad: I biter (til grytekjøtt)
Nakke og bryst: I biter (til grytekjøtt))

Si fra om du ønsker andre oppdelingsalternativ, vi får til det meste.

Slaktet vil bli levert i en eske, hvor stykkene ligger oppdelt. Synes du det er vanskelig å vite hva som er hva kan kanskje dette bildet hjelpe deg. Forøvrig er det mye informasjon/bilder å finne på nett ved søk på «oppdeling av lam». For å lese mer om stykningsdeler se http://www.matprat.no/matnyttig/ravareleksikon/l/

Oppdeling kje

Vi anbefaler å pakke kjøttet inn i plastikk eller frysefolie så raskt som mulig og fryse det som ikke skal brukes de nærmeste dagene. På grunn av at kjøttet er magert holder det seg lenge (flere år) i fryseren. Etter tining bør kjøttet brukes i løpet av 10 dager.

Hvis du kjøper et helt eller halvt kje av oss får du med en liten kokebok, produsert av raselaget for Boergeit, NorBoer.

Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på.