Her følger litt informasjon om hva du får når du kjøper helt eller halv slakt hos oss.

Når du bestiller kjeslakt skriver vi opp din bestilling og tar kontakt med deg når vi vet hvilken dato vi får slaktet tilbake fra slakteren. Det er i utgangspunktet den dagen du må hente slaktet hos oss, hvis ikke annet er avtalt. Hovedslaktingen foregår som regel i november.

Før vi leverer dyrene til slakt må vi vite hvordan du ønsker å få slaktet oppdelt. Vi har valgt å sette opp tre alternative delemåter. I tillegg er det selvfølgelig mulig å få skrotten udelt eller bare kløvd i 2.

Delemåter:

Alternativ 1: Findelt
Lår: Helt (til steik)
Bog: I skiver
Rygg: Koteletter (halve koteletter på halvt dyr)
Side, slagside og mørbrad: I biter (til grytekjøtt)
Nakke og bryst: I biter (til grytekjøtt)

Alternativ 2: Delt
Lår: Helt (til stek)
Bog: Helt (til steik)
Rygg: Carre av fremre del og koteletter av bakre del
Side, slagside og mørbrad: I biter (til grytekjøtt)
Brystog nakke: I biter (til grytekjøtt)

Alternativ 3: Grovdelt
Hel forpart (bog, bryst og nakke)
Hel mellompart (sadel, side og slagside)
Hel bakpart (lår og mørbrad)

Vi har dessverre ikke mulighet til å få kvernet kjøtt til kjøttdeig.

Slaktet vil bli levert i en eske, hvor stykkene ligger oppdelt. Synes du det er vanskelig å vite hva som er hva kan kanskje dette bildet hjelpe deg. Forøvrig er det mye informasjon/bilder å finne på nett ved søk på «oppdeling av lam». For å lese mer om stykningsdeler se http://www.matprat.no/matnyttig/ravareleksikon/l/

Oppdeling kje

Vi anbefaler å pakke kjøttet inn i plastikk eller frysefolie så raskt som mulig og fryse det som ikke skal brukes de nærmeste dagene. På grunn av at kjøttet er magert holder det seg lenge (flere år) i fryseren. Etter tining bør kjøttet brukes i løpet av 10 dager.

Hvis du kjøper et helt eller halvt kje av oss får du med en liten kokebok, produsert av raselaget for Boergeit, NorBoer.

Ta gjerne kontakt hvis det er noe du lurer på.