Geitekjøtt er verdens mest spiste kjøtt. Størst forbruk er det i India, Midtøsten og Afrika. Vi har virkelig falt for smaken til kjøttet fra boergeitene, og håper flere nordmenn får øynene opp for denne nydelige delikatessen.

Boergeita kommer opprinnelig fra Sør-Afrika og er avlet for bedre kjøttproduksjon. Den sydafrikanske boergeita er kjent for å ha den beste slaktekroppen blant alle geiteraser. Dette er et godt utgangspunkt.

Kjøttet fra boergeita har fin struktur og blir ofte beskrevet som kalvekjøtt med mild viltsmak. Dette kommer av at geitene har veldig variert kosthold. En norsk undersøkelse kom fram til at geita ligner mest på elgen i hva den spiser. Våre geiter får minimalt med ferdigprodusert kraftfôr. De periodene de trenger litt ekstra, f.eks. rundt kjeing, får de i hovedsak tilskudd i form av egenprodusert korn. På sommeren plukker de maten blant gress, kratt og trær. Om vinteren får de høy og gress presset i plast uten ensileringsmiddel.

Kjøttet er magert, det inneholder svært lite kolesterol og mettet fett. Sammenlignet med kylling uten skinn har geitekjøttet 40 % mindre mettet fett. Sammenlignet med oksekjøtt har det 50-65 % mindre fett, forutsatt behandling på samme måte. Kjøttet er rikt på proteiner, og har tilsvarende nivå som oksekjøtt.

Kjøttet kan tilberedes som annet kjøtt, men på grunn av at kjøttet er så magert er det viktig med lav temperatur og lang steiketid for best resultat.

I vår produksjon er vi opptatt av god dyrevelferd og etisk gode forhold for dyrene våre. Vi mener derfor kjøttet fra våre dyr kommer fra fornøyde kje som har levd fine sommerdager på store beiter med variert tilbud i kosten og spennende terreng.

Helslakt